Buurtpreventie

De gezamenlijke WhatsApp groep – Hoge Regt buurtpreventie – ten behoeve van de veiligheid in de buurt.

Regels

Wanneer je meedoet aan Aalbeek Buurtpreventie, gelden de volgende regels:

WhatsApp deelname
Je woont in de wijk De Hoge Regt.

Burgerinitiatief
WhatsApp buurtpreventie is een burgerinitiatief. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt. Laat door middel van een WhatsApp bericht aan elkaar weten dat 112 al gebeld is! Je voorkomt hiermee een regen aan 112 meldingen

Meldingen
Meld alleen zaken op de WhatsApp Buurtpreventie over (on)veiligheid. Dus NIET over activiteiten, los lopende honden, verloren portemonnees etc.

SAAR
Gebruik de WhatsApp volgens de SAAR afkorting: S = Signaleer A = Alarmeer 112 A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen R = Reageer.

Reageren
Reageer door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon. De bedoeling is dat we van de verdachte persoon zijn plannen verstoren. Doe dit alleen als je dit veilig kan doen zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.

Foto’s
Verstuur alleen foto’s van een verdachte als dit voor de melding noodzakelijk / van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.